ärtskott2b_700

Ärtskott

Ärtskott är ett riktigt hälsolivsmedel. Ärtskott innehåller 25 % protein, vilket är en hög proteinmängd, och de innehåller 7 gånger mer C-vitamin än blåbär. De innehåller även vitamin A och folat, den naturliga formen av folsyra som finns i vissa livsmedel.

Innehåller kalium, kalcium, järn, magnesium, zink, selen, fosfor, C-vitamin, B-vitaminerna B1, B3, B2, B6, B9 (folsyra), karoten, D-vitamin, A-vitamin, E-vitamin och K-vitamin.

Ät med fördel ärtskotten på smörgåsen, i sallader eller soppor, använd som topping eller mixa till en sås. 

 

Skörda upp till två gånger

När du hanterar dina ärtskott rätt kan du skörda två gånger. Vid första skörden, klipp ärtskotten ca 2 cm ovanför kanten på förpackningen. Efter första skörden, ställ förpackningen ljust och vattna ca 1 dl varannan dag. Efter några dagar kan du skörda nya ärtskott.

Vattna skotten lite varannan dag. Använd gärna sprayflaska.
Ärtskotten ger upp till två skördar

Vattna skotten lite varannan dag. Använd gärna sprayflaska.
Ärtskotten ger upp till två skördar